beli barangan bayi

Hi. Nk tanya ibu2 momy2 ni... Korang start beli barang bayi kandungan usia berape ya?

59 Balas

Sy suke beli awal masa kandungan 5 bulan..beli sikit2 dulu..brg2 yg dulu semua dh bg kat org..skrg kena beli serba baru la..nak beli sedebuk x mampu?..hujung tahun sibuk dgn persiapan sek kakak2nye pulak..pastu persiapan raya lagi..semua dah pikir..due bulan 3..dalam pantang x dpt kuar rumah dh..so, amk keputusan utk beli awal sebab byk lg komitmen lain?

5y ago

Alhamdulillah..sy doakan semoga Kite semua diberi kesihatan yg baik sepanjang pregnant dan dikurniakan zuriat yg soleh dan solehah..semoga zuriat yg kite kandung ini sihat, sempurna sifatnye dan dimudahkn proses bersalin nanti..Aamiin

Sy beli brg bby masa kndungan msuk 6bulan. Beli sikit2.. Xnmpak lg gender apa sbb bby xtunjuk, so sy beli unisex punya hehe.. Nasib baik juga sy beli awal sbb masa kndungn 34week air ketuban sy dah leaking huhu. 35week 1day, sy dah slamat bersalin hehe..

sy start beli awal dri 10w sebab barang baby skang mahal so beli sikit2 tiap bulan supaya terkawal sikit belanja.. alhamdulillah sekarang dh 18w, brang dh hampir lengkap tggal carseat dan sterilizer shaja belom

Saya 7 bulan baru beli barang baby. Sebab ikut cakap nenek & mak saya. Orang tua pesan 7 bulan ke atas baru boleh beli barang sebab masa tu baby dah kuat.

5-6 bulan. Kalau saya tahu saya borong semua masa tu sebab badan masih cergas nak angkat barang. Sekarang boleh beli sikit-sikit je (33 minggu).

Ank first second, 8bulan bru beli..duit laju jek kluar.... ?Now preggy no 3, 18week da beli daa sis. Beli skit2... So tau laa ape yg pnting n xpnting?

5 bulan dah boleh start beli sikit2 kot. mcm sy plan nak tggu 30w baru nak beli brg baby. Tp 27w dah bersalin? mmg serabut husband cari barang baby kt kedai.

5y ago

Hihi..minta2 dipermudahkan la segala urusan & xde jadi pape yg x elok. Yg basic2 dah boleh tu beli sikit sis. Bagi semangat sikit nak sambut org baru..?

Anak sulung masa 5 bulan dah beli sikit2, time anak kedua pakai kakak punya lagi sebulan nak lahir baru beli untuk dia ?

Sy dah 6 bulan,satu pun tak beli lagi. Hehehehe. Jantina pun tak tau lagi,coz baby kepit tak nak tunjuk. ??

6bulan dah start beli... Semua dah settel tapi ada je lagi nak beli mcm xpernah lengkap rasanya?? #fstbaby