Cara cuci baju baby

Nk tanya cmne nk cuci baju baby yee?? Memang kena pkai sabun detergen baby ke?? Klau pkai sabun debu xbleh ke ye?? N basuh pkai mesin bleh takk?? Sorry tanya sbb first mom...

19 Balas

Dari lahir smpai la usia dia setahun lbh sy asingkn baju ank sy..basuh asing.dan guna detergent/sabun debu khas yg baby punya.skrg umur nk masuk 2thn mmg basuh campur je dgn baju kami

Saya masih basuh baju baby guna tangan sbb mesin baju kat rumah saya mesin lama. Bau hapak sikit(selalu jer cuci). Dan saya guna detergent bzu bzu utk baju baby. Bau wangi sangat😍

Saye dulu anak first rendam dalam besen cuci tangan wak. Sebab xsalin sgt. Bau baby sedap. Kalau kene taik baru rendam asing. Sebab taik baby ni payah beno nak hilang 😂

bolehje pakai sabun bese...and bolehje pakai mesin bsuh..tapi ada sesetgh bby xtahan sabun powder..mcm bby sy 22 ok je pkai sbun bese...xpnh pon pkin sbun bby...jimat ...

Saya basuh asing, detergent yg saya guna skrg khas utk baby.. igt dh habis ni nk try basuh guna sabun mandi kids wangi bersih sbb detergent skrg baju anak jadi bertompok

kena try sehelai Dua pakai sabun biasa. sbb kdg ada baby alergik dgan sabun tu. kalau ok, guna je sabun biasa. boleh je pakai mesin.

kalau niat tknk pakai detergent baby pun boleh je, asalkan kulit anak tak sensitif. saya campur je, so far anak tkde naik ruam.

mula2 saya pakai basuh sabun baby lpastu dh xbeli dh pakai ja sabun biasa huhuhu

Sy basuh guna mesin basuh.. Guna detergent baby.. Kumpul bju seminggu..