Baby Kerap Muntah Tapi Lepas Lama Dh Menyusu

Nk tanya bby saya kerap muntah tapi lepas lama dh menyusu. Dh sendawakan, tapi still sama. Hari ni paling kerap sya tengo dia muntah, setiap kali dia bagun tido mesti muntah. Even sebelum dia berak pun dia muntah. Lepas mandi pun muntah. Huu. Risau juga, tapi dia still berselera lagi nak menyusu and fully bf.

5 Balas

Sama dgn baby sy.. tp baby sy lahir pramatang 34w4d berat 1.5kg.. kerap sgt muntah smpai bwk pergi hospital.. muntah selalu byk sgt wlupn dah sendawa.. lebih kurang 15 min ke stgh jam lps susu muntah, pastu muntah lg sentiasa.. doc ckp saluran makanan baby sy blom matang.. so doc suggest bg susu yg ada AR.. sy bg enfalac AR, ok dah x muntah byk.. ni dah 5 bulan dah tukar susu biasa xde AR, alhamdulillah dah x muntah lg..