batuk + muntah

Anak saya batuk. Tapi jarang2 la. Cuma saya risau kenapa dia batuk. Kadang lepas menyusu, batuk. Tapi tak lama lepas tu muntah susu. Ada tips tak utk hilangkan batuk dia dan muntah tu? Mgkin yg muntah terlalu kenyang ke apa ye. Sbb sy dah buat burb pada baby pun still muntah g.

2 Balas

Baby batuk, maybe sbb rasa nk muntah, tu reflex baby supaya muntah tak masuk ruang pernafasan.. Kalau baby muntah masa burp tu normal.. Try burpkn lama2.. Satu lagi, kalau baby menyusu susu dlm botol.. Bimbang overfed.. Kena bagi amount yg cukup2 shj

4y ago

Sy bagi 1 jam sekali susu badan. Klu mlm 2 3 jam sekali susu botol ok ke?

Baby umur berapa ye...kot bby terlalu kenyang. Tp puan boleh try guna Najla baby skincare

4y ago

Baby sy baru sebulan lebih