Baby Kerap Muntah Tapi Lepas Lama Dh Menyusu

Nk tanya bby saya kerap muntah tapi lepas lama dh menyusu. Dh sendawakan, tapi still sama. Hari ni paling kerap sya tengo dia muntah, setiap kali dia bagun tido mesti muntah. Even sebelum dia berak pun dia muntah. Lepas mandi pun muntah. Huu. Risau juga, tapi dia still berselera lagi nak menyusu and fully bf.

5 Balas

Muntah air ke berketul?

5y ago

Tu boleh jadi overfeeding. Tak sendawa pun boleh jadi. Lagipun sistem penghadaman baby Tak matang lagi. Dia boleh tolak balik susu yang minum tadi. Cara nak elak, time lepas habis susu sendawakan and letak mengiring/tinggikan kepala baby. Jeluak Tak boleh elak tapi muntah In Shaa Allah boleh kurangkan. Tapi kalau kerap sangat and effect baby baik bawak jumpa doctor.