Shopping barang baby

Nk tanya awak2 semua start shopping barang keperluan baby masa kandungan brape minggu / brape bulan? boleh share x? sy skrg 6 bulan x terlalu awal ke nk shopping?

1 Balas

Tak pun. Sy masa 5 bulan dah start beli barang sikit2. Sy bukan jenis beli sekaligus semua benda. Sy ikut bajet. Bulan ni beli apa yg boleh dulu. Bulan depan masuk gaji, beli yg lain pulak. Bulan depan pun sama. Dah list kan dulu apa yg perlu beli apa yg boleh beli kemudian. Tak suka nak kelam kabut last minute baru nak shopping nanti mesti ada yg terlupa. Sebab kita tak boleh jangka bila akan bersalin. Sy bersalin masa 37w. Nasib baik masa tu barang dah siap prepare.