Baby 4 bulan muntah

Hi nk tanya, anak saya dah 4 bulan, setiap minum susu mesti muntah banyak mcm air pancut, top up susu muntah, lps muntah bg susu pun muntah, tanya kt dr, dr ckp tkpa, tp takkanlah satu hari sampai 5-6 kali muntah, boleh share ada yg sama tk?

10 Balas

Kalau baby sy mcmni masa minum dutch baby dia muntah memancut dlm sehari tu byk kli, perut dia kembung dan meragam, lepas tukar ke susu dugro takde muntah2 dah perut kmbung pun okay dan baby back to normal tak byk menangis, dan cuma ada jeluak sikit je, kalau baby tak tidur masa susu blh cuba burp kan dulu 🥰 boleh jadi baby awak tak sesuai dgn susu atau overfeed mungkin

1mo ago

Awak bancuh susu baby guna air apa?

sama mcm anak sulung saya. mula2 minum dutch baby.. muntah2 teruk.. pastu tukar dugro baru ok.. tp geram pulak bila saya cakap kat promoter dutch baby anak saya x bole minum dutch baby , muntah teruk ... dia bole cakap susu kalau x sesuai dia cirit birit je , kalau muntah tu ade masalah lain.. ehh.. malas nak layan.. biaq p kat hang la.. janji anak kita x sakit..

1mo ago

Marketing memanglah camtu🤣🤣

lepas minum cuba tinggikan bantal baby / try tukar susu , mcm anak sy before this at first sy bgi susu badan then nk krja dh so nk ajar bgi susu tepung laa bru minum x smpai berapa minit terus muntah, so sy decide tukar susu dri lectogen ke dutch baby smpai sekarang dh 11 bulan alhamdullilah okay.

1mo ago

Ok sis nti saya try, terima kasih😊

Try kurangkan amaun susu dulu. Kalau tak jalan baru tukar susu. Anak saya masa baby pun dulu cmni. Bawak ke klinik rupanya tak serasi dngn susu lembu sbb lactose intolerance. Masatu doc suggest susu yg ada ‘HA’ mcm Frisolac HA tu.

1mo ago

Baik baik nti saya try, thank you sis

Lepas susukan baby, tegakkan sikit bdn baby , urut pelahan2 blkg baby smpai dia buat bunyi kenyang . Elak utk terus baringkan dia lepas menyusu . Semoga mbantu 🥰

1mo ago

Daaah, dah sendawa pastu tidor, bangun tidor muntah😭

kadang susu tdk ngam dngan baby.. klau minum susu botol lah… mcam anak saya dulu begitu juga lepas tukar susu baru ok.

1mo ago

Saya tukar s26 kotak pink, setakat nih ok je tkda muntah, harap sesuailah dgn baby😭

Klu susu formula, boleh try susu frisolac ar yg bkas hijau tu. Yg tu sesuai utk bby yg ada maslah pghdaman dgn muntah.

1mo ago

Sy pun xthu jugak nk ckp lebih2. Tp as long berat bdn naik cntik ok je. Bby sy kecik. Sebulan 2.8 kg . Klu ikut xcapai target. Klau bby sis muntah je bg ors tu risau dia dehydrated . Semoga dipermudahkan urusan sis.

selalu minum brp oz? klu dia muntah 1st time, kurangkan sukatan susu. pastikan lps nyusu sendawakan.

1mo ago

3 onz dah tuh saya kurangkan 2 onz, sama je, muntah juga, tk tau nk bt mcm mn lg

Ank saya muntah2 mcm ni, saya tukarkan susu . Try n error smpai lebih 8 jenis susu

1mo ago

Kaaan, saya dah 3 kali nih sis

Setiap kali muntah awak teruskan feed baby ke?

1mo ago

Anak saya pun sama sis muntah keluar hidung juga, tulah cemas kan, baik baik nti saya try mcm sis buat itu, terima kasih sis, saya dah setress betol pasal nih