Ank suka tahan berak,saya dah tahap tak tahu nak buat apa, anak umur 2 tahun ,skrg tgh tggu

Nk refer ke paed, please help me

6 Balas

hi mommy. anak saya pun perangai suka tahan berak. pastu dah la suka kentut senyap2 tau2 ada je bau. haha. yg selalu dapat menyelamatkan keadaan adalah buah naga, pisang dgn yogurt mangga. kdg kalau harini makan, dia tak terus membuang pun. kdg masih kena tunggu 1,2 hari baru dia berak. tapi sekali berak tu get ready la.. nangis la sbb sakit perut. huhu

nnti puan try bg anak mkn buah dgn minum air kosong..or makan nasi dgn kuah sup2 ke..in shaa Allah nnti mudah tuk mmbuang .mg dpmudahkan segalanya aamiin

Banyakkan bagi buah dan sayur2 hijau. Banyakkan air kosong

dia sakit ke tiap kali nak 💩

bykkan air suam dan buah