Nk luahh. Xbolehh simpan sorang. Tkot ddok wad pulakk nty .. ermm

Nk kongsi sikit .. Aku ni xthu la smpai bile nk bertahan cmnii ..aku bosan dh hidup dngn lki aku ..bru 2tahun lebih. . aku nmpk semua dahh .. bru ank stu .. mcm2 dh nmpk mse depan aku dngn ank cmne .. aku lepas bersalin selalu sakit , demam+batuk+selsema+sakit2 bdn .. lki aku cm xkesah jee .. aku nyusu bdn lg kt ank .. kdng aku mintak dye sapu minyak kt bdn pun bnyk bunyi . Kdng ngelat smpai aku terlelap ..aku sakit , ubat-ubatan xdisediakn .. jgn kata aku .. anak sakit pun smee .dyee bia jee .. ..dye thu aku boleh jge ank. . tp ni sme2 xsehat .. kaw gerak la sikit ambik tindakan .. msk kn ke ape .. ni xde .. bia jee .. kaw nk tunggu aku mati dpn mata bru nk sedar kee . Aku pnh di kata "bodoh" oleh dye .. time tu aku tdo. Maybe dlm pkol 2pgi lebih cmtu .. sbb nye wayar charger x gantung tmpt tinggi je .. tkut ank main .pdhl dye yg pkai last .. aku jrg la cas fon . Kdng seharian x cas fon sbb xpkai sngt . Sebok dngn ank jee aku ni.. Pastu start dripde dye dok buat perangai cmtu . Aku dh ilang rse hormat kt dye . Kdng aku lawan jgkk ..tp selagi xnaik tangan kaki tkpee laa .. setakat ni belom lg .. dan lg stu .. bile dye ajk "bersama" aku lebih suke ngelat .. sbb 1)mls 2)sakit hati 3)penat 4)teringat ape yg dye buat .. dan kdng tu aku smpai rse ringan sangat mulut ni nk ckp mintak divorce jee .. tp aku kesian kn ank.. ank xcukup mse dngn bapak . Bapak klaw ade rumah pun sebok dngn handfon .. ank main sorang2 .. Klaw dulu sebok lepak dngn kwn2... Skrg pun sme tp smbil lepak buat grab ..pastu bile kite mintk beli sesuatu yg x seberapa dye xhabis2 ungkit tkde duit ,tkde duit .. pdhl buat grab tu ade jee msok duit hri2 klaw kelua buat grab tu.. aku rse fade up sngt dhh ..dye buat cara mcm aku x pernah bekerja.. cm aku ni sengkek sngt nk mintk duit kt dyee .. aku jd cmni pun sbb kaw. Suami cerminan isteri .. kaw yg didik aku jd cmni .. sblom ni aku xkawin lg . Aku elok jee. Xpernah lg aku lawan ckp ibu ayh aku .. ibu ayh aku jge aku elok . Gemok .cukup mkn .pakai sume cukup .. duit aku dlm account berkepok .. aku sempat beli krete lg .. rolling duit dlm 2-3bulan account aku dh penuh balik . Hasil gaji kerja aku .. pdhal gji aku x bnyk pun ..skrg bile aku dh xkerja.bnti sbb time pregnant 5bulan aku xlarat dh mabuk2 teruk . Aku tnye kaw kata ok .. then bile cmni .aku nk kerja balik. Kaw xkasi . Suruh aku jge ank jee kt rumah . Abis tu kaw buat aku mcm sampahh .. ?? Mne dtg duit klaw aku dok rumah ? Aku buat bisnes jual bju pun berapa yg dpt .. ? Ade org beli ade laa dpt sikit .. klaw xde org beli . Xde laa dpt pape .. sbb tu laa org nk kawin .kaw nk kawin . Kawin seronok tang main je ke . Yg lain semua bini tanggung .. Klaw dngn ank buah belah dye pndai pulak kesian .. ade abg dye yg keluarga cacar marba .. ank terabai .. time sblom aku mengandung . Aku pikir ..wah laki aku belom ade ank .tp snggup nk tanggung dan sebok2 hal ank abg dye... Tp bile smpai kena kt btg idung sndri .sebalik nyee laa pulakk ..aku rse abg dye pun spesis mcm dye sbb tu bekas bini dye lari .. ckp punye ckp xjln .. last2 pikir untuk undurkn diri .. penat + sakit otak aku dibuatnyee . Nk ditinggalkn sayang .. nk ditatang pun meluat .. pikirkn ank jee ..

23 Balas

“Tiada yg sempurna melainkn kita yg menyempurnakan” sy berani ckp mcmni sbb sy pun mengalami, sy tahu bukan sy seorAng, boleh dikatakan semua isteri yg melalui hal yg sama . Sy dpt semua yg awk ckp tu, suami suka layan anak, suka dngn budak2, penyabar jugak x suka maki. Tapi disebaliknya ada sedikit halyg sngt menyakitkan hati, yg dia sendiri pun susah nk berubah. Tp sy sebagai seorang isteri ap yg sy mampu buat, sy telan pahit ni sorg2.. masih brharap yg satu hari nnti dia akn berubah. So dekat sini yg sy cuba sampaikan, jngn pernah jemu menasihati dia, ckp baik2. Sbb sy pun skrng tengah struggle untuk sentiasa menasihati dan sentiasa bagi ruang dan peluang, jika awk masih sygkan hubungan Awk.