SAKIT TEKAK & BATUK

Hai mommies, anyone pernah experience sakit tekak & batuk time pregnant? Tak jumpa doc lagi, ada tips untuk hilangkan pedih sakit tekak?

3 Balas

15h ago

wahh byk tips.. tq! 😊

saya pernah batuk teruk sampai menekan² perut bila batuk dan perit tekak. doktor tak bagi ubat batuk walaupun ada jual ubat batuk yg sesuai utk ibu mengandung. doktor berkeras tak bagi telan. hanya prescribed lozeng MAC je utk kemam legakan sakit tekak. Lozeng lain sy tak berani makan. saya just minum air lemon suam banyak² je

sma sis sy pun batok2 sebulan dah, 23week sampai tekak gatal2 😔