wad kanak2 ..

Nk cerita sikitlah ,hrp blh jd panduan jg buat ibu² atau ayah² yg tgh jaga anak sakit dlm wad .. anak Saya masuk wad pd 12.12 jam 6ptg .. lps tu jam 11.30 mlm kami di pindahkan ke wad lain .. kt snilah yg menjadi satu gangguanlah pd Saya ..jam 12mlm sepatutnya keadaan wad dh sunyi tp yg terjadi sebaliknya ,Ada sorg mommy ni tgh tdo tp anaknya yg umur 4thn tgh layan YouTube ,cerita apa pn tk Tau lah ..tp sgt bising .. esk siangnya pn perkara yg sama jgk dia buat .. sgt² mengganggu .. buat pengetahuan semua bdk yg umo 4thn ni mngidap darah tinggi ,Dan kencing berbuih .. Mcmana darah dia nk turun klo dia blh mngadap hndpon dr mlm sampai ke subuh... Ptgnya plk masuk lg sorg bdk pesakit Asma ,mak dia tk friendly Saya tk kisah ,nampak mcm org terpelajar ,sambil jaga anak sambil mngadap laptop .. tp part yg buat sakit hati ,bila dia buka YouTube mcm wad tu bilik dia yg punya ..?.. Bg Saya tk sepatutnya lah ibu² ni buat mcm tu ,anak Korg nk tgk YouTube atau nk main game dr mlm sampai ke pg esoknya pn Saya tk kisah .. yg menjadi gangguan ialah bunyi bising dr hndpon tu .. Tlglah ibu² pantau anak masing² .. dlm wad jgnlah samakan mcm di rmh sendiri .. Dlm wad org nk rehat ,bkn nk dgr bunyi anak korg melayan YouTube atau game?

7 Balas

Serius ? Ketara xhormat org len .. Pentingkn diri .. N sanggup mak dia tdu biarkn ank dia men hp ? Klu sy , even sy gntuk pun sy xkn biarkn ank sy sorang2 n Apatah lg bg hp .. Dhlh ank sakit .. Nak rosakkan mata ank jg kh ?

4y ago

Btl 2 .. Xslh bg ank hp tp tngklh tmpt ,wkt n keadaan .. Dhlh menganggu ketenangan pas 2 bg ank men hp tngh2 mlm ..

Bahaya budak 4 tahun dah ketagih gajet mcm tu . sis jujur je tegur cakap kalau nak main hp sampai ke pagi ,pakai la earphone , mengganggu org lain nak tido , ni bukan rumah boleh buat sesuka hati je.

Teruk la parents yg selalu manjakan anak dgn hp ni . Dorang tk sedar ka hp tu lebih besar mudaratnya utk anak2😥

4y ago

Entahlah sis ,klo kata nk pujuk anak blh je bg hp ,tp kena Ada had limit masa lah .. ini ikut suka hati bdk tu ..dh lah bdk tu tk sht , Saya tk taulah apa dlm pikiran mak dia ..nk tegur dh tua dh ..

complaint kt nurse la sis. suruh nurse tegur.

Mmg stress la klau jumpa org spesis ni..

4y ago

Btl sis ,Saya yg dh lama tk migraine tetiba blh dtg blk migraine tu ..mmg stress sgt

Sis bole ckp kt nurse. Minta nurse tegur.

4y ago

Saya tgk nurse pn buat tk Tau je sis ..mngkin dh tegur kot sblm ni .. tp susah jgk klo anak dh di biasakan mcm tu

Nurse xtgur ke

4y ago

Maknanya nurse mmg dah mls nk tegur la tu... Mak dia jenis muka tembok la tu. .xtau malu