mengandung 14week serta Cyst 😢

ni kandungan saya yg kedua.. saya terasa sakit pinggang dan skit pada tulang buah pinggang, saya scan pada doctor, alhamdulillah kandungan okay..tetapi terlihat ada CYST sebsar 2.70cmx 2.07cm😢, saya nak tanya adakah ini okay?

1 Balas

dulu saya ada cyst saiz 3cm. masuk mnggu ke 25 cyst dh hilang. masa awal2 doc ckp cyst tu umpama sumber makanan janin,sblum adanya placenta. kalau cyst sebesar 5cm baru akn memudaratkan kandungan dan perlu dibuang,tu pun bila kandungan 4 bulan ke atas