Kecutkan cyst.

Hi semua, masa saya scan ni kandungan 6w5d, size kantung 5w5d, okay itu normal. Saya ada cyst, ada tips tak untuk kecutkan cyst ni? Size 3x3

Kecutkan cyst.
1 Balas

selagi cyst tu size bawah 5cm rasanya dorg monitor je . sy pun tak jumpa tips. sy ada ovarian cyst & cyst sy makin membesar.. bulan lepas scan size cyst 8×8×6 . sepatutnya dorg keluarkan cyst sebelum kandungan masuk 4 bulan. tapi sy taknak disebabkan fikirkan risiko² yg ada. jd due nanti baru czer sekali keluarkan cyst & baby.. ini second bby sy dan anak pertama emergency czer. dah alang² czer sy request czer jugak untuk yg kedua ni sekali keluarkan cyst tu (dermoid cyst) . skrg sy 35week