Sakit perut Hi mommies. I bru 5 weeks pregnant. Normal ke perut rasa mcm cramp ulang2 dlm sehari?

8 Balas

Yup normal. Cramping ni salah satu simptom early trimester. Tapi kalau cramping awak berterusan sehingga menggangu aktiviti harian, ada spotting /bleeding, pergi klinik ya.

Ye normal tapi inform ke nurse/Doktor kalau berterusan. Sy haritu, lepas tukar ubat baru ok. Mula2 sy makan obimin,selalu sakit perut & sembelit. Tukar ke ubat 4 serangkai baru ok semua.

Saya pun cramping masa 5weeks. Ada spotting brown seminggu. Lepas tu jumpa doctor suruh makan duphaston. Skrg dah takde spotting. Cramping pun dah tak ada cuma bloated je sekarang

Monitor. Kalau sakit perut cramp biasa tu normal. Kalau cramp macam sengugut, bleeding/ spotting coklat/merah/pink cepat2 jumpa dr ya. Ancaman keguguran

Normal sis, sy selama seminggu juga cramp masa 5w smpai ada sehari tu cramp kuat sgt. tp klu ada sekali dgn bleeding x normal ya, kena g jumpa dr terus

ha a cramping tu proses penempelan.. dlu anak sulung cramp kiri shj.. ank ke2 cranp belah kanan sja.. kalau ad bleeding ke apa xnrmal dh..

sya pregnant 5week cramp mcm nk period . doc kata normal kantung tgh membentuk

normal asalkan jgn bleeding