bahaya k cyst ovari ketika hamil

need pnjlasan

2 Balas

Depend pd jnis cyst..klu cyst jnis air.. dia akn mengecil dan mngecut bila naik stiap bulan kehamilan... Semakin bby bsr ia smkin mngecil.. ada juge jnis yg akn sm bsr ngn bby..its depend pd jnis cyst..mcm sy dlu..ada endometriosis stage 4 dkt both side..smpai doc pakar kata xleh preggy dan xkn ada pluang tuk preggy... Last2 setelah sekian lm brtaun2 alami cyst jnis mcmni... Finally ms.preggy for the first time..cyst trsebut mngecil n mengecut.. smpai la ni dh brsalin dan ank dh umo 10bln.. doc kata mebi sbb bby fully bf..sbb tu cyst xde as temporary..dr preggy until brsalin.. pape pn sis kena more positif..jgn stress...sbb smua ni akn trjd dan mkin mmbsr bila hormon xblnce n stress...brsedih pn xleh juge..so u need to be chill 😉t8 care sis..

Mcm sy mula2 check pregnancy sy ada cyst. Tapi lepas baby membesar, alhamdulillah hilang cyst tu.