paha dah betis selalu lenguh

Nape ye.. Pha ngn betis selalu lenguh wktu tidur mlm. Tidur pun tk boleh nk lena. Boleh bgi tip tk tuk hilangkn lenguh. Preggy.. 23 weeks.

2 Balas

Urat rahim kat peha sis..lagi besar bby lagi sakit kaki awak nty..dalam masa yg sama maybe sbb bebanan berat badan..hamil ni kan biasalah wak mmg akan ade tempat yg sakit dgn lenguh ni..masa awak tdo tu,mengiring belah kiri pastu letak bantal betul betul kat celah peha awak tu..try tgk nyenyak tak tdo..kalau tak try tggikan bantal bawah peha masa baring menelentang tu...inshaallah nty lama lama dia okay k.minum susu taw🥰

Mungkin sbb kaki menerima beban berat bdn kita yg makin naik semasa preggy..sbb tu bila mlm.br kita terasa lenguh pd paha dan betis.. ms tdo sis try tggikan kaki.... Dan sblm tdo.mnta suami.sis urutkan atau sapukn minyak or lotion tuk bg legakan rs lenguh