Lenguh Lenguh Kaki

Salam... Mommy semua... Nk tnye... Mase preggy mmg akan rase lenguh lenguh kaki dkt bhgian betis dgn peha ke? #FirstBaby

30 Balas

Sama. Nak sapu rumah pun sakit kaki. 🤦‍♀️ pastu, doctor kata baby boyku tinggi orgnya, habis sapu kalsium mak dia🤭🤭 dia suruh saya ambil pil kalsium, sebab x minum susu sangat. Seriously, dalam masa 2 hari, u can see the difference. Shopping sakan pun x sakit kaki. Cubala beli pil kalsium kat pharmacy. Kalau saya tau awal, c sengsara saya 5bulan.🤷‍♀️🤦‍♀️

5y ago

hehhe.klu sy sakit sebelah kanan,dr punggung smpai ke paha.bile picit2 xjupe plak mne yg sakit.klu brjln,dudk dlm kete lame2 msti trase mnyucuk2.

Orang cakap tu normal..tapi saya baru rasa..lengih tu sakit sgt2..doctor ckp kurang kalsium..saya mnum susu 2kotak kecil skali mnum..mnum pagi & malam..pastu saya makan pcm 6jam sekali..2hari baru hilang sakit..

5y ago

Paracetamol..tp make sure mnum susu..mule2 kaki saya lenguh saya buat tak tau je..saya tak minum susu since pregnant..lepas da rasa lenguh sgt sampai saya menangis tak tahan baru start minum..tobat nasuha saya tak minum dari awal..😅😅 saya pown 1st pregnant..

Biasa sis..lgi2 kalau bekerja..saya hari2 msti minta hubby urutkan betis sbb mmg lenguh2 je sbb hari memanjat tangga smp tingkat 5

Mmg lenguh sis..lbh2 lg bila dh membesar..sy tiap2 mlm hsbnd akan urutkan..bru blh lena..klu x mst akan jga tgh2 mlm..lenguh sgt2

ya sis.. rasa tu normal.. sbb selalu gak rasa kaki kejang².. especially bila baru bgun tido.. kejang abis dua² belah kaki..

sakit sgt...da dduk pastu nk bgon.. adoiii.. mcm nk baring terus... hahaha... start skit kaki 4bulan preggy da rse...

Kaki saya dah start bengkak.. Mula2 lengguh2 dlm 2 3 hari.. Now die dh start bengkak.. Berdenyut2 di buat nya..

5y ago

Saya dah masuk 25 weeks die start bengkak..tak boleh diri lama..

I pun dua tiga harini lenguh dari betis ke peha, tapi time I tidur. Terasa sangat. Cramp tu jangan cakap 😂

5y ago

Tp skrg sy tk larat da nk jln, wlaupn baru 7mgu... Berat dye lain mcm... 🤣

Time pregnant ni kat betis ni standard kalau lepas bersalin kat tumit sakit kemain ag .😌

Sama lar.. 😅😅 sakit nak tdo pon xleh.. Seblom tdo sruh suami urut... Ok lar😂😂