Betul ke ibu hb low tak boleh minum Milo?

Nanti lagi low hb. Betul ke

4 Balas

milo ni berkafien, sebolehnya elak. tp blh je sebenarnya minum. cuma limitkn had 1cup / ½cup per day. ambil mknn yg blh bantu penyerapan zat mknn. cth, limau kasturi. elak gak mkn mkn letak kicap. tingkatkn pengambilan buah. hb nk bg dia normal kena jaga pemakanan.

2y ago

kicap ni kira penghalang badan menyerap zat² makanan. mkn makanan berkhasiat penuh zat tp mkn makanan berkicap, zat yg diserap kurang. xdpt serap semua. ni nurse kat kk pesan.

betul ,. kalau nak minum jangan hari2 minum selang sehari dua baru minum dan jarakkan pengambilan ubat dengan milo kalau ada minum ubat ..

minuman yg bercafein semua akan merendahkan lagi hb. milo termasuk minuman yg ada cafein

2y ago

coklat dan semua minuman bercoklat mmg ada cafein. sbb tu coklat pun kena elak

Sy minum kalau teringin tp xselalu.. Sebulan sekali or dua kali je