Apa yang penting masa pilih nama bayi?
Voice your Opinion
Maksudnya
Trend
Senang Disebut

8791 respon

38 Balas

Maksud la sbb x guna nama pnjang berjengkal dri kelantan ke pahang pjn, maksud ntah kemana.. Lps tu nk sebut pun trgeliat lidah.. Kesudahan nama pnjang panggil mek atau awe je.. Xpun pnggil siti, nur, noor je.. Hahahhaa

Disamping maksudnya, saya memilih nama yang senang disebut. Juga sedap didengar.. Sebabnya untuk mengelakkan dari orang² mengubah nama anak dgn panggilan lain.. 😂

paling penting la bg sy nama senang d sebut.. jgn myusahkn anak , cikgu, Rakan ..kesian ..apa lg nma panjang2 bt apa mo masuk brtanding nma trpanjng d dunia kA?

Dah tentu maksudnya setiap hari kita akan panggil nama tersebut jika maksud nama itu baik insyAllah yang baik buat anak tersebut

Bg saya mudah sebut.. Mksud pn penting jg... Yg penting kite ajar, tunjuk n sebut perkataan y baik2 innsyaa allah ank2 pn baik2 aje

paling penting maksudnya dan nama yg X keras ..yg senang lidah memanggil dan mengingati...

Maksud yg baik dan tak panjang sebab kesian kat ank nanti nak kena tulis panjang2...😅

maksud yg elok n senang disebut.. especially utk family chinese belah husband

Actually sy pilih nama yg xmau ada banyak sama dgn org lain hehe

maksud.. pening cari nama baby..tk tau nk boh nama apa..😅