Tanda keputihan dan coklat 38 minggu

hi nak tye, knpe ada keputihan dan ada coklat2 kat seluar dalam ye ?? kandungan dah 38 minggu, takde tanda nak bersalin lagiii 🤭 seronok sgt dlm perut nii #firstpregnancyjourney

7 Balas

Ms first, sy contraction tp tak kuat. Then bbrapa hr lendir berwarna pink keluar. Kontraksi jd makin kuat dan kerap. Pegi hospital dia chck bukaan 2cm tp sbb kontraksi kerap, dia x bagi balik. Lps tu chck twice bukaan 4cm sbnrnya. Tp bila mlm doktor chck, cord presentation. So emergency cser. Nsb juga cser, sbb bila dh tmpt menunggu bersalin tu sy jd panik. Smp meneran pun tertanya2 mcmana meneran

mecus tanda awal sebelum kelahiran bermula .. Sya pun hari tu contraction palsu tapi bukaan 2cm 34weeks 4days 🥲 keluar lendir kuning banyak sampai sekarang tak bersalin lagi

2y ago

skrg dah brp weeks??

get ready..tu tanda pembukaan servik bermula

Get ready, tak lama dah nak jumpa baby 😊

2y ago

Macam kak ipar saya sebelum ni turun tanda macam tu jugak, dia pi hospital admit wad 1 malam then doc bagi balik sbb tak ada contraction dan bukaan lagi.

Dah kena get ready laa tuuu 😁

2y ago

Takpe enjoy je 🤭

Dh bersalin ke?

2y ago

Smga dipermudhkan urusan

KO