Dah nak hujung trimester..

Nak tnye.. Skrg sye dah 37minggu.. Saya selalu tinggal sorg2 kat rumah sbb suami kerja.. Ad risiko x klau tinggal sorg2 ? Selalu nye air ketuban x kan pecah terus kann ??

5 Balas

saya 38 minggu.... saya tinggal dengan mertua.. tp hari² kena tinggal sebab mereka semua pergi kerja masing².... suami kerja,,,, pak mertua kerjaya,,adik ipar kerja,,, mak mertua kerja,,, adik ipar bongsu sekolah,,... JD yang tinggal kat rumah saya dan anak saya yg umur 2 tahun.... huhu

11mo ago

yeke.. harap urusan kita dipermudahkan segalanya..

Depends. Ada je yg pecah terus. Tapi takdelah once pecah terus beranak. Suami kerja berapa minit dari rumah? Kalau pantang kat kampung terus balik kampung je at least kalau jadi apa2 ada org dkt rumah

11mo ago

suami kerja jauh juga dri rumah.. dalam sejam juga..

kadang2 sakit bersalin..tak semestinya pecah air ketuban dulu... awk kena ready an alert lah KLU ada tanda2... klu anak first lambat sikit gap bukaan dia. insyaallah semoga dipermudahkan urusan sis...

11mo ago

ooo faham.. in syaa allah.. terima kasih kerana menjawab soalan sayaa

ambil number phone jiran awak klau mcm tu.. in case apa² dorg boleh tolong. mmg mcm mnyusahkan org lain. tp, dr apa2 terjadi dkt kita dgn baby.. x pun stay dgn ahli keluarga much better..

11mo ago

in syaa allah terima kasihhh sbb membantu

pjj ke mcm mana? tak semua orang air ketuban akan pecah dekat rumah. doa yg baik2 okay

11mo ago

tempat kejenye jauh tak? kalau dia boleh excuse time awak dah sakit nanti, InshaAllah takde apa2. my husband pun mcm tu. keje balik petang tapi dia boleh excuse la kalau bini dia sakit nak beranak. Sy skrg dh 38w