Mengidam tu....macam mana eh?

Nak tnye la...mcm mne rasa mengidam tu ya? Saya ada kala teringin sesuatu tp bila tgh bersiap nak pergi beli/dptkn yg teringin tu,tiba2 hilang rasa teringin tu... Kadang2 rasa terpaksa makan apa yg diidamkan tadi sebab tiba2 rasa tak nak... Mcm tu ke mengidam?? Ke sbnrye sye belum fasa mengidam tp mengada2😂 Skrg ni,sye ajak suami ke bandar sbb teringin mee kari marrybrown tu..tp bila sampai kt MB,rasa nak mee kari tu hilang..tengok makanan lain terus x de selera dan nak muntah sbb sye masih ada mabuk loya lagi... So terpaksa telan mee kari tu sbb nk jge hati suami... Ehhhh mcm mne ehhhh😭

2 Balas

mngidam la tu sis..mcm jga sy...bria² nak mkn tu skli dpn mata da trus hlng rasa nak mkn...msa blm dpt fikiran melayang² psl benda tu asyik trfikir sja... dlu prnh stu kli preg nmpk orng mkn tu nak jga smpai da nak dekat jm 6 petang sy suru husband g naik klpa...trus husband cakap bsok lr da gelap pnya la skit hati smpai nangis n mrajuk...ni second preg anak prtma dlu mninggal msa msuk 20 week...second preg mcm tu lr asyik trfikir nk mkn benda tu bla dpt da xnak...

fahammm!! kannn. dah depan mata mcm x selera pulak.makan sebab terpaksa. tips saya : saya cakap awal2 saya teringin tapi belum tentu saya dapat makan tau! soo,, jangan marah ye kalau tiba2 xnak huhu