GBS, Positive

Nak tnye la mum² yg positif gbs tu mcm mne keadaan mum tu sndri sihat atau ade sakit² lain selain tu lpas tu keadaan bby ok tk bole share² sikit pengalaman mummy²

5 Balas

Pengalaman sy ada gbs masa pregnant anak first..air ketuban sy pecah masa 36w..xde rasa sakit,hanya air meleleh keluar sampai basah seluar dan tilam..dan masa p hospital doktor cek dan sahkan ada gbs..keputihan sy ada,nampak normal ja xbanyak,color putih dan xgatal pon..tapi detect ada gbs positif..sy kena tahan wad dan doktor on antibiotik makan hari2 sampai waktu bsalin..dah seminggu on antibiotik sy kena induce paksa bsalin sbb air ketuban sikit..baby kena tahan wad 3hari dan boleh balik ke rumah...baby alhamdulillah sihat..

9mo ago

baby tahan wad,kita ibunya kena admit wad sama dgn bby ke