Air mandi baby

Nak tnye, betul ke bwh 6m baby xboleh mandi air biasa lg? Mksudnye kena mandi air suam.. mse sy jga ank buah, lbih kurang 4m sy dh mandikn dgn air biasa.. ni bila sembang dgn mil, dia ckp xboleh lg, kne dgn air suam lg..

18 Balas

Depend pd sis mcmne..n bby nye condition mcmne..klu bby jnis mcm xmudah selsema... Sis mndikn la dgn air biasa..mcm sy bby sy dh umo 9bln.sy msih mndikn air suam husben suh mndikn air suam.....nk2 ank mudah selsema..mak n mil pn kata suh mndikn air suam..katanye nti sejuk2 air sejuk dada bby sejuk n mudah tuk selsema or dpt asthma...... sy tgk ank ok spnjng mndikn mcmtu..jd sy truskn mndikn ank dgn air suam..😉

4y ago

Kn? Sy pn rse cmtu, klu bby xde nslah rsenye bleh je mndia air biasa.. btw tq😊

Mcm ank akak sy, lepas abeh pantang dia mandikan air biasa, katanya sbb nak bg tulang kuat dan keras..tp sy tak pasti la kan..sy sbb anak sy tak leh sejuk, kalau mandikan air biasa dia akan cepat berkahak..so mmg smp skang umur 3 tahun ni, mmg air suam je sy mandikan suam je..

4y ago

Entah laa..bg sy tgok sesetengah budak awk..dia tu urut org bersalin, anak dh 8, anak dara dh sumenya..kire dia org lama gak la tp tu la yg dia ckp..hahaha..tiap org ada pendapat masing2, ada alasan tersendiri kan..hahaha

Boleh je kalau masa mandi baby tak de nangis kot tak tahan air sejuk ke. Kalau baby selesa happy je & takde demam or selsema lepas mandi air sejuk tu okay je. Dengan mil tu angguk kan aje selagi tak memudaratkan & tanda hormat. Balik rumah kita, kita ikut cara kita sendiri😊

4y ago

😂mmg ap yg dia kta slalu anggukkn je, mls nk pnjngkn cter.. btw tq

Bby sy sampai 3 bulan lebih jugak mandi air suam .. Pastu sy try bg air mndi biasa tu. Awal2 nangis jugak 2 3 kli cm tu..pastu lama2 Dy boleh serasi dgn air biasa.. Alhamdulillah laa..

sy bg ank mndi air biasa msa dia 3 bulan, tulang baby pon kuat...sbb biasa kt hospital pon baby baru lahir nurse akan mandikn baby dengan air biasa je, supaya tulang baby kuat 💪

4y ago

Kn? Plik jgk ble mil ckp cntu, rsenye nurse mndikn air biasa je

Boleh je nak mandikan dengan air biasa tapi kalau sejuk saya campur juga dengan sikit air panas supaya air tu jadi suhu biasa

4y ago

Aah, klu mndi lg mmg cmpur, biasa klu dh tgh hri dh mndi air biasa.. mil ckp gtu sy anggukkn je, mls nk pnjangkn cter.. huhu😅

Anak sy lpas 3 Bulan mndi air biasa je. Mula2x Sian gak, tp lama2x Ok ja dia. Tp pengasuh yg mnjakan dia mndi ngan air panas.

4y ago

Tu la kan. Umi malas. Nenek dia rajin. Tq jgakla pada pengasuh dia, sbb Jaga baik anak time umi g keje

baby saya start umur 3 bulan,saya dah ajarkan mandi guna air biasa . kecuali masa hujan,saya mandikan guna air suam

4y ago

Aah, klu sjuk mndi je ng air suam.. tq😊

Ank sy 3thn umo br mandi air biasa tu pun klu cuaca pns...klu ujan,sy srh mandi air suam tkut selesema

4y ago

Yup

Masuk 2 bulan sy dah mandikan baby dengan air biasa. Awal2 jer dia nangie. Lama lama dia biasa.

4y ago

Kn, rsenye dia lbih slesa kot mndi air biasa😅