Pergerakan baby

Mommy2 nk tnya,saya skrg 20 minggu . Dh rasa ada baby gerak . Tp nurse tak suruh start lg tick pergerakan baby dlm buku pink .cumanya saya perasan start mlm td smpi skrg baby mcm kurang gerak . Ada la gerak juga tp tak seaktif sebelum2 ni. Apa patut saya buat ? Ke baby tdo. Saya dh try minum air sejuk,makan pedas . Gerak halus je pastu senyap . Mohon bantuan ye mommy2 #1stpreganancy

1 Balas

Tick pergerakan bb mula 28weeks sis. 20weeks awal sangat lg. Rahim byk ruang lg. Lg 1 mkn pedas tk digalakkan sis since pregnancy. Jgn risau ye, jauh lg perjalanan just enjoy the moment😊