Pampers newborn

Nak tnya pada yg berpengalaman. Baby newborn biasa nya dalam sehari tukar pampers brape kerap? 5 kali sehari ke? Atau lebih? Nak bajet beli pampers untuk sebulan

15 Balas

lebih 5 kali,,,,,, Klau beli Nb pempers Jgn Beli Banyak... Sbb bby cpt besar Mcm bby Saya,,, pakai Nb pempers x sampai Sbln dah tukar ke Saiz S,, no pon x lama... nak kna tukar Saiz M,,, bby Saya cpt membesar 😊

5y ago

OK je... 😊

Seminggu satu pek.. Kerap sis.. Every 2 or 3 hours. My baby boy dulu time pantang. After breastfeed ke trus die poo poo.. So mmg every 2 hours la tukar pampers. Kencing kurang.. Poo poo banyak.. Hahaha..

5y ago

Wow every 2 hours 😨😨

Byk!! Sy setiap 2jam tukar diapers. Seminggu 1pek. Tp permulaan diapers newborn sy beli 2pek saja sbb lepas 2minggu baby sy dah guna size S. Paha kusss semangat so kena upgrade size hihiii.

Byk. Mcm setiap 2 jam sye tukar pampers. Everytime bangun kan baby myusu time tu jugak tukar pampers. Huhhhu x nak bagi bontot melecet jugak.

Ikut keperluan.. Kdg2.. Baby berak cirit banyak kali.. Kdg2.. Mahu 5x berak/ceret. 😅 masuk sebulan.. Dah kurang berak..

Selalu lebih 10 kali. Sbb die x selese kn. Klau kite tgk die dh kencing tukar je.. nnti lene bby tdo.

Beli pack kecik dulu. Baby serasi baru beli jumbo. Normal sehari byk kali tukar. Ada tu yg lebih 10 kali.

Pengalaman sy.. Sehari drp g smp mlm tu kene standby 8-10 keping juga la.. Baby kerap poopoo..

permulaan byk kali boleh dikatakan kerap bertukar pampers 1 hari lbh dr 5 kali tkar pampers

klau dh ade kencing n berak tu tukar la... tp bby dlm pntang mmg kerap..