Keputihan?

Nak tnya.. normal ke keputihan ketul2 mcm ni? Saya ttc. risau keputihan mcm ni menjadi masalah utk sya pregnant

Keputihan?
19 Balas

Keputihan mmg normal waktu mengandung. Tp kalau kencing sakit, lepastu warna lain dari warna putih, kena check terus dgn doktor. Saya pernah ada keputihan tp more to warna kahak waktu awal2 mengandung. Doktor siap kena amik sample sbb takut GBS (boleh google penyakit ni-if positif, yes boleh effect baby). Alhamdulillah negatif tp sebelum dpt result, doktor bg ubat masukkan dlm vagina dan sabun cuci. Sis boleh try beli sabun ni utk hilangkan keputihan ye. InshaAllah tkde apa pun.. keputihan biasa je tu 🤗

4y ago

Ada jual dekat farmasi ☺️

keputihan sbb kn pemakanan. biasa nya yg manis2.. atau mkn roti.. 2 bnda ni sbb kn keputihan jd tambah teruk... jd klo blh elak , elk kn laa.. klo ttc keputihan x elok utk kita.. sbb dia akn menyebab kn sperma susah nk berenang p kt ovum kita.. sy ttc 6year.. Alhamdulliah skrg 31week dh.. 😊

Keputihan ketul ii ni tanda hamil ke ? Maaf bertanya saya dah sebulan 12hari tak period , saya belom cuba preg test . Tapi lately ni bila cuci kemaluan selepas kencing akan keluar keputihan macamni . Adakah tu tanda hamil ? Jika benar tanda hamil , doakan saya mendapat zuriat ye , ttc 1tahun☺️

yee keputihan mcm nie biasa ibu hamil..saya pun tgh alami skrg..bawu jmpe doc..dye bagi ubat antibiotik srh mkn dlm seminggu...risau gak effect kt bby...tp doa baik2 insyallah xdee papew...🤲🏻🤲🏻😊

4y ago

tu yg tkut nk bgtau tu.. nnt dy msuk mukut itik pulak.. huhu..

semalam nurse ada bagitau kalau keputihan banyak normal bila pregnent..kalau dia lbh dr tu bau ke kuning ke tu tak normal. tu yg diaorg bgtau saya smlm.. boleh refer pada diaorg lagi tanya la.

Sy mcm ni jgk sis ,sebelum pregnant xda pon mcm ni skrg tgah pregnant keluar keputihan ketul2 mcm ni ,dah jmpa doc ,doc bg ubt insert tapi okay sekejap ja nnti jadi balik ..hmm 😔

4y ago

Kne refer doc sis.. Jgn biarkn... Tkt jangkitan kuman nnti..

Baik bgtw nurse bila checkup nnty...sayaa dr trus amek smple kputihan...dpt result ad kuman kt kputihan sye tu..trus kne dtg klinikk...nnty dia on antibiotic utk kite....

4y ago

Saya tak pregnant masalahnya

Normal. Asalkn keputihan xberbau. Xbwarna hijau atau kuning. Elakn mkn manis or minum manis boleh ambil tapi brpadah2 . Minum air masak scukupnya.

Kena pergi klinik. Sbb keputihan mcm ni x elok klu nk pregnant / tgh pregnant. Dulu sy mcm tu. elakkan manis2 or kafien. Pemakanan kena jaga.

Ingat saya je yang macam ni. Lepastu gatal dia pon merenyam. Next week appoinment, baru nk bagitau doctor. Risau pulak