Puasa tapi baby aktif

Hi. Nak tnya normal je kan baby aktif smpai sejam bergerak2 tak benti ? Saya tgh puasa skrng kndungan 28 minggu dah. Ada org ckp baby aktif sgt sbb lapar. Confuse rasa klau tak aktif risau bila aktif sgt org kata baby lapar pulak 😥

7 Balas

Sama mcm sy td. So far stakat ni puasa ok cuma hari ni je baby aktif lain mcm nk dkt sejam. Sy dh risau sbb pkl 5 ptg dh masa tu. Perut tiba2 jd sakit sebelah kiri. Sy terus berbuka. Mkn buah sikit dgn minum air baby sy ok dh balik. First time jd cmni. Hrp esok baik2 saje😂

sy 26week, puasa hari 1&2 try puasa pastu mmg baby aktf sgt tapi lepas berbuka tu tak larat nak solat magrib, kepala pening, loya mcm nak muntah, so sekarang ni sy mmg dah tak puasa lagi, takut apa2 problems kat baby

Better xyah puasa awak.. Bru nie sy warded. Ade sorg akk nie kna warded sbb baby dia xde pegerakkan n xjumpe nadi. Punca dia puasa.. Kalo nk puasa juga terpulang pd awak n tanggung risiko sendiri..

Sama.. Saya puasa masa hari pertama puasa tu. Baby sangat active.. Tapi badan saya sebelah petang lemah sangat. Bagian bawah perut pun sakit sampai susah nak berjalan.

sm la 28minggu..sy puasa 2ari lepas tu xpuasa sehari..selang mcm tu je..sbb risau xcukup zat je..☺️ tp bby aktif bila da bnd dibuat kalau ddk sj bby xaktif pulak😅

1y ago

Mcm sama baby kite. 28w jugak hehe. Baby sy klo sy masak dia pun aktif jgk. Bila baring dia diam rehat jgk😂 hri ni je tiba2 aktif smcm nk dkt sejam. Terus berbuka risau dia lapar. Sbelum ni ok je puasa

baby kurang aktif dan baby terlalu aktif, dua dua tu indicator yang awak perlu berbuka.

Bahaya jgk klu baby terlalu aktif . Lbh baik awak berbuka je