Baby gerak aktif sangat

Hi mommies 👋🏻 normal ke baby aktif sgt dlm perut? Ada hari kurang aktif ada hari dia aktif sgt kiraan kick pun habis awal pukul 1-2 camtu. Kalau lapar baby jd aktif sgt tu normal ke? Tak payah buka puasa takpe kan?#pleasehelp #advicepls

2 Balas

Saya semalam baru je checkup. Then ask doc pasal ni. Masa first day puasa baby dalam perut mcm terlebih active then second day of puasa baby langsung x active mcm lemah je saya pun risau. Pastu doc kata baby active sngt pun x normal x active pun x normal. So it depend on you lh. Mcm saya mmg risau. So saya mmg x puasa. Rezeki org dpt puasa time pregnant. Saya dh 3rd trimester doc saya kata mmg ada risk jgk klau nk puasa time ni.

baby kurang aktif atau baby terlalu aktif, tu tak normal sis. kalau risau dengan baby boleh je berbuka.