Baby 6 bulan

Nak tnya mommy mommy. Baby 6bulan. Boleh tak makan cerelac vege @ buah buahan ?? Yg bancuh tuh je ?? .

6 Balas

Sis. Untuk baby 6 bulan better bagi bubur yg kita buat sendiri. Masak bubur, blend, tapis and baru bagi makan. Tak boleh bagi baby 6 bulan yg perasa punya makanan sebab nanti dia taknak makan makanan biasa. Mulakan bubur kosong 3 hari. Carrot 3 hari. Brokoli 3 hari. Ayam 3 hari. Ikan bilis 3 hari. Sebab kita nak tahu anak kita ni ada alahan dekat makanan ke tak. Bubur campur carrot. Bubur campur brokoli. Bubur campur ayam. Bahan bahan tu semua rebus, blend, tapis and boleh frozen. Takde masalah. Kena ingat perut baby masih baru lagi nak kenal makanan.

4y ago

Hah boleh boleh. Sis nak info berkaitan makanan macam mana?