ibu

Hi nak tnya ,misi ada cakap nnti kena rifer untok rme... Untuk apa tu ya... Tk berapa faham

4 Balas

Maksud dia Rapid Medical Evaluation. RME adalah sistem untuk memastikan pesakit dinilai dan dirawat secepat mungkin. Dalam ED kita dirawat oleh nurse shj. Kalau dalam RME, ada doc pakar yang akan rawat.

2y ago

bukan Routine Medical Examination ke

Kes dirujuk kepada doktor untuk pantauan dan penilaian. Sis sebelum ni check up dgn nurse je kan? So RME tu doktor akan check pula

Sis xtnye doctor ape itu rme?.

Rme tu apa