Bcaan Bsp!!!

Nak tnya kot mommies tahu... Bcaan bsp lepas bekpes 3.8 tu normal ke? Biasa 4.5 dn keatas jr tp paras normal la... Tp ni 3.8 mcm rendah plak

7 Balas

bwh 4 dikira hypo..sy 2nd bsp reading bacaan 2 jam lps bfast lunch n pre dinner sume bwh 4 dktr ckp hypo..lagi bhaya dr hyper or tggi gula..so now mkn je mnis2 sikit..ni dktr bgtawu ye..sbb i kne rujuk pakar for my hypertension..n dia ulas gdm skali..so lps ni kalau buat bsp lg still bwh 4 u kne straight away minum air mnis..then after 15 mnt take another blood test lai tgok naik ke x..it must be above 4 but not more than 6.7..

rendah sgt sis...normal lemps breckfast 5.3 xleh kurang 4.0 so kalo 3.8 tu dh hypo bahaya sis..

Doktor ckp 3 tu ok lgi.. Yg elok jgn lebih 5.3 n jgn kurang dari 3..doktor ckp cmtu.. Sy gdm jgk...

4y ago

Sbb td sy tnya bacaan normal bsp... Smlm buat bsp, arini review bsp...

3.8 tu dh kira hypo tu.. kene cpt2 minum air manis

selagi tak pening2 kalau bacaan rendah, ok je..

selalu tu sbb lambat mkn. rendah Sgt bhya juga

bacaan rendah ok Sis,jangan bacaan tinggi pula