Prlukan ktrangan

Nak tnya , kndgn sy hmpir nak msuk 7bln tp blm bnikah , dah bgtau parents llki n prents sy . jkalau sy akad nikah pd kndgn sy skrg, ia sah atau x ? bole berbinti/bin kan bapa ny atau x? yg sy nak nikah ni pn , bpa kpd kndgn ni jgk. sy just brwalikan abg sy, n sd dpt keizinan dr ayah y abg sy ble bwalikan sy . tlg bg ktrangan ?

2 Balas

Nikah pada kandungan lebih dari 3 bulan tidak boleh berbin/berbinti kan bapak kandung wajid guna nama nama nabi2 .... Lebih sis minta pendapat yang lebih tahu tentang benda ni