Period delay

Hi , saya delay period 4 hari n ni result dip n tell 🥹 adakah saya preg atau mahu period . thankyou #TTC #pregnant

Period delay
22 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Salam, mengalami kelewatan haid sebanyak 4 hari memang boleh menimbulkan kebimbangan. Namun, kelewatan haid tidak semestinya bermakna anda mengandung. Terdapat pelbagai faktor lain yang boleh menyebabkan kelewatan haid termasuk tekanan, perubahan berat badan, atau masalah kesihatan lain. Saranan saya, untuk memastikan keadaan anda, adalah dengan melakukan ujian kehamilan. Jika ujian menunjukkan positif, maka anda hamil. Tetapi jika ujian menunjukkan negatif, masih ada kemungkinan bahawa anda hanya mengalami kelewatan haid tanpa kehamilan. Jika anda dalam proses merancang untuk hamil (trying to conceive), adalah baik untuk terus memantau kesihatan anda dan membuat temujanji dengan doktor jika kelewatan haid berterusan tanpa sebab yang jelas. Jaga kesihatan anda dan teruskan usaha untuk mendapatkan jawapan yang anda perlukan. Semoga segala urusan dipermudahkan. #TTC #pregnant https://invl.io/cll6sd8

Baca lagi
2w ago

saya confirm preg dah awak 🥰

VIP Member

Kalau nk period dia tak tunjuk mcm ni sis..ni maksudnya pregnant. Kalau tak percaya blh check suhu bdn…kalau terlalu rendah (boleh jadi bawah dr 35) maknanya nk period..kalau tinggi 36-38 mcm tu (contoh) tu maksudnya takde period dlm masa terdekat.

3w ago

Kalau suhu sy 34-45 (rare kan? Tp kalau nk period mmg suhu jatuh mendadak) terus standby la pad kt rumah. 😂

rindu nak tgk result upt doubleline mcm ni.😂 tp baby bru nk msuk 7m,smoga ad rezeki lagi tp sy czer 😌. btw, congrats sis !!!

2w ago

sama awak, kita baby 7m and czer 🥹

congrats sis...saya pun dulu terang mcm tu..lpastu x dk cek da...selang 2 minggu trus g klinik cek kantung n jantung baby.. alhamdulillah

2w ago

Sis check kk atau swasta ?

saya masa first time check macam ni lah sis. selang beberapa hari check dah pekat double line. congrats sis 😍

3w ago

Tahniah

congrates sis, nnt shari 2 boleh repeat lg, in shaa Allah line makin terang.

3w ago

Cukup terang dah ni. Takyah repeat pun xpe

sama mcm saya . satu line tak berapa terang . tapi sekarang dah pregnancy 34weeks 😘

Pregnant ne. Sy hri tu cam tu jg. Lma2 dia makin pekat . Jaga diri. Jgn angkt brt lgi

tahniah sis...sy dlu pun guna dip n tell....trus consume asid folic...

tahniah..Klau dah double Line makna nya hormon dari placenta baby dah ada

3w ago

awal lagi tu sis..Klau dah ada Line Ade lah tu..take care k jngan lasak2❤️