Tanda2 bersalin

Assalamualaikum nk tnya ni , kalau perut kerap mengeras tu tanda2 bersalin ke? Sbb xda turun darah atau lendir , cuma perut kerap mngeras je sekali sakit tu ade#SeriusTanya

6 Balas

kalau consistent and makin sakit, ya itu tanda. selagi masih bearable, rest, makan & minum. kumpul energy untuk bersalin nanti. moga selamat semuanya 💐

Dlam masa 10minit tu tgok berapa kerap dia mengeras. Kalau dlam masa 10minit tu lebih 2,3kali cepat2 pergi pac tau

Dah berapa week? If 37 week ke atas akan kerap mengeras. Perut mengeras means contraction, cuma kuat atau tak je.

Kalau kerap mgeras n sakit better pi hospital..tkut tnda2 nk bersalin..

sy 37 weeks .. perut asyik mngeras.. serba x kena 😵‍💫

kalau consistent setiap 20 minit dah boleh pergi hospital