Kantung tak bolat

Hi , nak tnya kantong macam ni tak bulat normal ke? Ada tak ibu" yang pernah mengalami macam ni ? Sbb sy tgh spotting dah 4hari. Gi scan doc kata kantung tak comel. #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #bantusharing #seriusnanya

Kantung tak bolat
9 Balas

Sy pernah sis.. Pglamn sy keguguran yg lepas, kantung sy patutnya 7w.. Tp ukuran lg kecik dr 6w n dah tak nmpak bulat cantik dktr kata.. Masa dktr ckp cmtu sedih dgr tp sy prepare mental siap2 for the worst.. InsyaAllah kalau bukan rezeki kali ni.. Ada rezeki lain Allag bg.. Tu je sy pegang.. Kalau tak sy boleh depression jdnya sbb 10x gugur dah sblm ni😢 semoga urusan sis dipermudahkan dan semua baik2 InsyaAllah

2y ago

macam pengalaman saya jugak , lepas doktor scan ikut bawah , baby and heartbeat masih ada , tapi a few hours lepas tu bleeding and gugur terus , belum ada rezeki , sedih sangat waktu tu , sis banyakkan bersabar ya , prepared for the worst , saya doakan kandungan sis kuat

kisah sy tahun lalu mula mula scan bulat tapi dah masuk 13 minggu kantong tu tak berapa bulat mcm mengurutu2 doktor tu siap ckp kantong tak sihat kalau siht cantik jak bulat.. doktor scan2 cari denyutan jantung tak jumpa keesokan hari sy keguguran janin keluar paling sakit keluar tembuni mcm dah putus 2 pinggang sy 😅..

saya baru alami sis..awl2 bulat..masuk week 11 kuar spoting..g kcemasan doc scan dh bujur...2 smggu kmudian kuar kantung kt umah..skrg tengh pntang hr ke 5..ni keguguran kli ke dua sy..yg pertma bln 2 lps..

2y ago

ada tak dia masukkan muncung itik ikut bawah ??

spotting slalunya xde sampai 4hri… Sy pernah scan mcm ni jgk. sy gugur arituh pun mcm tu, pegi ed, die check bukaan kat bawah dgn muncung itik tu… lepas 6 hari, sy gugur…

2y ago

msa tu sis dh bpe weeks , sakit tak lpas msuk muncung itik tu? mcm sakit sengugut ke

Sy awal2 tu scan mmg tak nampak bulat tapi dlm bberapa hari tu sy p scan balik sbb xpuas hati. Lega sgt bila doc kata kantung bulat comel. Skrg sy 10w2d

2y ago

awak ade spotting jugak ke masa tu ?

Spotting dh 4 hari xnormal sis.semoga baik2 sahaja hendakNya...semoga ada keajaiban janin kelihatan dan selamat..

Saya pun awal haritu kantung tak bulat , Alhamdulilah sekarang dah 37w . Baby membesar dengan sihat

2y ago

ada bleeding tak sis

macam saya gugur haritu,sebiji lah scan ikut bawah bentk mcm ni,selang 2-3 terus jatuh/gugut

2y ago

awak scan ikut bawah ke..

Semoga dipermudahkan segala urusan sis 🤲❤️

2y ago

amiin