Diet ibu gdm

Nak tnya ibu2 hamil, untuk ibu gdm, boleh xminum jus buah? Contohnya jus epal, jus carrot. Jus buah ni homemade xde campur apa2..pure. Sy ank ke 3 ni sangkut gdm plak..xde pengalaman. Harap ibu2 dpt bantu sy. Terima kasih🙏🏻😊

2 Balas

sama la kita sis. anak ke 3,lepas tu first time ada gdm. sy pernah buat jus apple hijau je utk cantikkan bacaan bsp. kalau buah lain sy tak berani makan,doc suggest buah terbaik apple hijau. Alhamdulillah bacaan bsp cantik dr pg sampai malam

Elakkan buah yg manis2. Lagi tinggi gula sebenar ye buah ni. Makan real food lebih baik. Lebihkan sayur. Sy hari tu gatal nak makan buah, naik tinggi bsp. Terus taknak ambik dah. Makan nasi lauk macam biasa je. Kenyang pun lebih lama👍🏼