baby 2 months 7 days

nak tnya my baby still kena bedung full sebelum tidur tk kisah malam or siang because dia masih tk dpt rasa gerakan tgn kadang2 siap cakar muka, tumbuk muka semua. nak tnya normal ke? bukan sepatutnya baby dah pandai control ke. sgt agresif.

1 Balas

Hi mommy. Baby 2bulan kecil lg, mmg mcm tu. Kalau mommy bedung selalu, mcm mana dia nk belajar guna tgn dia, betul tak? Buka sarung tgn dia. Potong kuku dia selalu. Baby tak reti, semua benda kita kena ajar dia. Hehehe. Ank sy dr dlm pantang tak pakai sarung tgn, bedung cuma bila nk tidur je. Bila dia dh tahu sakit bila tercakar muka, lama2 dia xbuat dh. Perkembangan motor halus baby pun boleh rangsang awal bila tak sekat tgn dia. Goodluck mommy. 😉