sakit kepala apa yg org ckp

Nak tnya ada x doktor kat sni.. *mcmni jiran sy slalu ckp jgn kerap bgi ank minum susu sbp bleh menyebabkn paru2 berair.. *sebapnya kta pun org dewasa ada limit untk mnum air..klau trlebih mnum bleh dpt skit mcmni.. SO adakah betul ataupun xda wallahualam

6 Balas

Follow FB noorfazila abdul rahman ( lactation consultant), bljr dr pakar ye bkn dr org yg xda ilmu... Please jgn dgr ckp org, baby tu anak u, kesian baby...susu ibu adalah satu2 nya makanan Allah bg kat baby sehingga 6 bln, kerapkan menyusu, on demand ( bg nenen setiap kali baby mintak) And bf is not just about bagi baby nenen, itu la satu cara baby nk rapat/bonding dgn ibu nya, bau susu ibu bg dia ketenangan n feel mcm dlm air ketuban, baby likes the smell of your breast..please jgn biar jiran destroy this wonderful journey as a mom

4y ago

Thanks.. kekadadang rasa geram sbp blik2 d push bnda yg sma..smpai kdng tu trfikir mcm btul, mcm x so thanks untk nasihatnya😊

Xbetui la..Allah dh ciptakan cantik dh organ kita..xdenye minum boleh masuk dlm paru paru.. Paru paru berair ni punca dye contoh org ad masalah jantung berisiko dpt..org daki tempat tinggi mcm gunung tu..penah ad truma kat paru paru..yg dh memang ad masalah paru paru..dll... Xpenah lg kes masuk spital dpt penyakit paru paru berair sbb minum susu

Bagi susu baby amount ikut berat dan umur baby. Boleh google pasal ni. Ni sebabnya perut baby masih terlalu kecik kalau nak feed terlalu banyak. Rajin2 membaca belajar di google supaya tak panic dgn teguran. Ataupun tanya je doctor KK. Kdg2 mungkin ada kebenaran dia, just kena amik tahu je

Nak tanye jiran awak tu doctor bertauliah x? Sebb allah cipta tempat pembuangan bahan yg tak diperlukan dlm organ manusia.. Bukan simpan.. Contoh buang air kecil dan besar.. Not trying being sarcastic but really?

Xpernah lg dgr bg susu lbh kt baby blh dpt penyakit..

Jgn ikut sgt kata org sis