Kurang minum susu

Hallo mumies..klo kita kurang mnum susu semasa hamil..adakah itu menyebabkn pertumbuhan Bayi berkurang atau mcm mna sbp sy ni kdg lupa mnum susu..

2 Balas

Sy tktau la ni betul ke tk, masa first pregnancy mmg amal susu tiap hari. Doc puji bby tulang kuat, gigi pun cpt tumbuh. Tp tktau la kn ats bby ke ap, dgr2 cmtu.

Yes penting utk tulang n gigi baby. Boleh makan pil kalsium rsnya. Kalau xde masalah skang mungkin boleh nampak kat bdk nnt ms dh ada gigi, gigi dia cepat rosak