Makan Ubat tambah darah

Hai nak tnya ibu ibu ... ada tak yg mkan ubat zincofer kat sini? normal ke lepas mkan kena sembelit? Sy mkan smpai sembelit berdarah .. firstime mkan .. ada tips tak nak kurangkan sembelit tu .. #firs1stimemom

1 Balas

Sy awalnye mkan zincofer tu. Mmg sembelit.. plus bau nya yg tambah mual sy. Sy tkleh go. Pastu skrg dah tukar, mkn maltofer. Bau sume ok. Rasa ok. Boleh hisap, bole telan. Tp still sama. Susah nak membuang tu tetap ade. Sy rase, asalkan ubat tambah darah.. mmg mcm tu kot. Kita kene pandai encounter sendiri mcm minum air byk ke, mkan sayur2an, youghurt ke.. tkpun try minta suggestion dr klinik@pharmacist utk ubat sembelit.