baby iugr

Nak tanye pasal baby lagi kecik dari usia skrg kandungan sy dah masuk 35 minggu tp baby masih kecik lgi dalam kandungan... Kene ulang alik jumpa doktor pakar O&G tp scan jantung semua ok... Cuma skrg syg risau... Sbb bby berat xsmpai 2 kilo... Betul ke org cakap kene bersalin awal induce... ?

4 Balas

Baby sy pun iugr..lahir 2.2kg..tak sama dgn usia kandungan..doctor nak induce masa 38 mggu biar baby dpt nutrien dr luar..tak sempat induce air ketuban dah pecah..now baby sy dah 2 bulan berat dia 3.6kg..Insha Allah baby awk sihat..jgn risau..bykkan doa 😊

4y ago

Tmksh sis... Sy pun hrp cmtu jgk.. Sbb bby first xd pengalaman tu tanyee.. 😍