Iberet Folic

Nak tanye mummy 2 ada tak yg mkn iberet jenis nie.. Tq ☺️

Iberet Folic
89 Balas

sye makan ni dari kandungan 7 bulan sampai laa skrg da tunggu hari je. dokter suruh makn ubat ni je tok naik hb.. alhamdulillah skrg hb da elok dlu 9 je skrg da naik 12 .. skrg ni da sarat2 kene makan 1 bijik 2 kali .. masa mula makn 1 biji je.. ok tok momy naikkan hb👍🏻 tapi mmg rasa sampai ketekak x hilang laa heheh 🤮 tapi tok kebaikan momy kene minum jugak 🤣

Iberet mmg bagus sngt,sblm preggy sy amalkan,nie Dh preggy masih terus amalkan.Doktor pon suggest ambik yg iberet nie dari ubt kk,sbb dlm iberet nie semua dah ada,jadi tak yah susah2 mkn bnyk2 jenis vitamin.Cukup cover dgn makanan yg sihat termasuk mkn bnyk buah2an

Sy pon makan ubat ney... alhamdulillah hb naik dari 9.4 ke 12.3...bnyak sgt peningkatan..baru juga tukar sebab sebelum ney makan obimin...tp xnaik2...risau...then doctor suggest makan iberet... alhamdulillah...ada perubahan..

Sy ambil ni dr kandungan 3 bulan sbb HB low. Dan smpai sekarang still makan. Alhamdulillah, masuk mulut terus minum air. Takda mual or muntah. Masa awal² bau dia agak kurang menyenangkan. Tapi bila lama² dah terbiasa 🤭

Saya 🙋‍♀️ sebelum ni anak ptama & kdua makan zincofer, yang k3 ni tak boleh telan pula zincofer, tukar obimin tapi hb drop pula, pastu doktor suruh makan iberet ni, baru naik hb & boleh telan

Sangat bagus. Klinik kesihatan saya bagi free, kena makan 2 kali sehari sebab masa buka buku dulu hb rendah. Skrg dah normal, tapi kena continue. Dah bersalin nanti pun doktor suruh teruskan iberet

Saya makan ni baru hb saya ok . Saya minum sblm tidur . Klu pagi saya mkn kdg muntah sbb x suka rasa n bau dia . So sblm tdr bru saya minum, spya x layan perasaan bau tu m hihi

Iberet membantu menaikkan HB yang rendah.. saya amalkan iberet untuk naikkan HB saya sebab masa pregnant lastyear HB rendah sgt. alhamdulillah naik HB.

Sy...alhamdulilah tukar iberet 2w hb naik trus dr 10.2 le 11.9..truskn..cuma cm cirit je.sehari msti ada yak.klu mkn obimim 3hri bru yak tu pon smbelit

Awal2 nurse kk bg 4 serangkai, since hb low je, refer doc, doc bg maltofer. Lepas maltofer xde stock sy consume iberet, tp sy ambil bersama jus oren.