Iberet folic

hi mom semua. nak tanya saya preg 6 bulan. doc cakap kurang darah. then i decided nak makan iberet tapi masih ragu ragu sbb iberet folic ni folic acid cuma 800mg jer.blh ker makan iberet folic ni walaupun tak 5mg?tlg mummy mummy semua. thanks

2 Balas

Its okay after 1st trimester tak perlu consume folic acid sebanyak tu dah. Apa yg doc bg tu dah okay. Mostly memang lepas 1st trimester doc akan prescribe vitamin lain selain folic acid. Just mkn je apa yg KK suggest.

Hrtu doc bgtau iberet yg paling ok..