toooink

nak tanye la kan .. mommies sorok muka baby dalam pantang selama berapa hari ya baru expose ? google kata 44 hari ikot pantang , ade kata ikot diri sendiri , ade plak kata sunat 7 hari ?

6 Balas

saya lepas 6 bulan. penyakit ain kan kalau orang iri hati ke pastu ramai jugak yang masih tak dapat anak nanti dia sedih pulak. tapi saya tak pernah post gambar anak. hanya tunjuk dalam watapp group family sahaja lepas 6 bulan. kalau nak tunjuk pun tak kisah rasanya kalau puan confident. dan saya personally tak suka budak jadi bila orang dok tayang saya rasa meluat pulak. so saya pun tak post la anak saya (tu untuk saya personally la)

depends pd parents. Xde guideline psl bape hari nk cover muka ank. Mcm sy dulu xsmpi sebulan nk post kt socmed. Kalau kenalan rapat xde cover pn. Mmg tunjuk je. Sbb bg sy kalau nk post utk public tp x nk expose muka, baik toksah post lgsg.

penyakit ain bkn utk baby je. kita yg dah tua ni pun boleh kena. penyakit ain ni penyakit mata, dari mata turun ke hati. Sbb dpt penyakit ni mcm bila kita tk suka dan terniat buruk kt org tu. Mcm tu la

tak pasti. tapi suami sy dh pesan awal2. nanti taknak expose muka baby di fb or ig taknak nanti anak terkena penyakit ain'

depends pada parents... utk elakkan penyakit ain

Saya 44hari