Bersalin sebelum 37 minggu

Nak tanye kalau kite bersalin 36 minggu 5 atau 6 hari memang kene cucuk dexa ke ? Atau dah tak payah cucuk dexa ?

12 Balas

saya baru je bersalin 36minggu 1hari.berat 2.1kg.. saya tak ada pon cucuk dexa.. mula2 doctor ckp nak cucuk tapi tak ada pulak datang cucuk😅..saya cuma masokkan belon je.. first baby

if bawa 36 minggu tak silap baru kira tak cukup bulan sebab nya anak saya yg 1st lahir 35 minggu 4 hari kena cucuk dexa .. Tapi sempat satu dos je ..

Anak 1st dulu , bersalin 36w 4d 2020 takde pulak cucuk dexa .. its depands on condition ibu & anak maybe

bergantung pada situasi semasa awk & baby .. kena rujuk doctor. tak sakit pun cucuk dexa..

Depends on your baby and yourself. Saya bersalin on 37 weeks tak kena cucuk dexa.

saya bersalin 36 minggu tepat, takda cucuk dexa. baby lahir dengan berat 2.36kg.

8mo ago

sama dengan saya. tepat 36minggu dah bersalin. cucuk tahan sakit ja sebab first baby sakit sangat tulang belakang tak tahan🤣 baby lahir 2.35kg terus dengan saya takda masuk nicu alhamdulillah 😊

Bergantung pada situasi ibu dan anak. Doktor yang akan decide nanti.

sy 3 org ank lahir 36 week..y 2 org tu kena ccuk..y sorg x kena

sy anak ke2 n ke 3 prem bersalin 35w n 36w..tapi x cucuk dexa

Lebih 36w tu biasanya dah kira as ckup bulan dah slalunya.