hai

nak tanya,skg kandungan sy dah 5 week..nak tggu smpai 8 week tu perlukah sy ambik cuti supaya baby sy xde apa2 ?smlm g scan xnmpak apa lagi tp doktor ckp mmg dah nak jd kantung cuma masih awal..doktor pesan jangan angkat barang berat2 n sy mmg xbuat kerja berat pun..tapi perlukah sy ambik cuti ?

2 Balas

Perlu kalau kerja awak tue mendatangkan penat bagi awak sebab awal kandungan memamg kena banyak rehat dan tak boleh stress...jaga kandungan dengan baik 👍🏻

terpulang.. kalau awak rasa untuk lebih secure pasal keselamatan kandungan ada baik nya jugak ambik cuti.. hehe tu pendapat sy lah

5y ago

okey tq sis atas suggestion