folic asid dan obimin

nak tanya..saya preggy 6w2d..doc bgi folic asid kandungan 5mg..tetapi saya tukar kepada obimin..kandungan folic asid 0.9mg sahaja dlm obimin..soalan saya...yalah..?mana yang tinggi kandungan?adakah sy patut makan folid asid dari doc atau teruskan saja makan obimin?

1 Balas

Awal2 kehamilan kena makan folic acid. 3 bulan preggy baru la tukar ke obimin.folic acid utk pertumbuhan bayi.kena amik tu dulu awal2 kehamilan