Tak bokeh minum susu

Hi ,nak tanya.saya jenis yg memang tak boleh minum susu,asal minum jeh muntah,tapi orang kata elok minum susu untuk kuatkan tulang,ada tak conclusion lain selain minum susu?

2 Balas

saya awl² je boleh telan susu. skrg xboleh sbb mualll. tnya Dr, Dr ckp ok je jnji mkn kena jaga. foloc acid xtgl utk early pregnancy ni. nti kalau dh xmual boleh minum. sy ambik susu HL time lalu. kalau xleh yg kosong ambik berperisa. ada consult Dr jugak utk mkn calcium. tp Dr xbg sebab biasa org ambil pil calcium ni utk ibu2 yg ada masalah pre eclampsia je dia kata. since tu sy stop calcium. appepun tnye Dr yg merawat sis

consume makanan/minuman yang berasaskan calcium. boleh juga ambik pil calcium, consult dulu dengan doc.