Assalammualaikum.

Nak tanyalah Mummy2 dekat sini... Saya risau anak sy setahun 2bulan masih belum pandai cakap... Selalu budak pandai bercakap sebut perkataan ma, pa, su bila ek......

14 Balas

Setiap anak2 perkembangan lain2 sis. Dorg ikut phase dorg. Mcm ank sy setahun 6 bln br boleh sebut mommy daddy. Tp kalau bg arahan simple dia boleh paham. Klu smp 3 tahun still xboleh sebut sis kena refer pakar. Pada ms yg same sis kne aktif communicate dgn ank gk utk galak kan dia bckp. Maybe dia malu atau kurang rangsangan.